Boken

Min debutbok Veterinär Vims – valarnas hjälte, släpptes 12 maj 2017 på förlaget Whip Media. Boken är redan, (juni 2017), inne på sin andra upplaga och jag är glad att den första upplagan sålde slut på så kort tid. En bidragande orsak till detta kan vara att jag själv har engagerat mig starkt i marknadföringen av boken till bibliotek, butiker och privatpersoner. Illustrationerna i boken är skapade av den mycket erfarna och talangfulla illustratören Emma Ganslandt, som är bosatt och verksam i Mölndal. Enligt Emma innehåller den perfekta bilden framförallt tre saker. Själ, värme och humor. Emma gör ofta bilder med många detaljer och hon skapar en röd tråd, så du kan upptäcka nya saker även om du tittat på bilden tidigare. Den naiva stilen med all dess detaljrikedom, var något jag föll för direkt! Och jag ser verkligen fram emot ett långt samarbete med Emma framöver, medan Ville växer fram i den kommande serien. Bok nummer två i serien om Veterinär Vims kommer ut våren 2018.

Tanja

Valarnas hjälte

Ville Vims är bara tio år när han tar över sin mammas jobb som veterinär. Människor runt hela jorden vill att han ska hjälpa just deras djur. Till slut bestämmer han sig för att åka till Mexiko för att rädda strandade valar. Han tar med sig sitt magiska lexikon. Och själv-klart Katten Carlos – pantern med de frusna tassarna.

I motsats till vissa andra busiga karaktärer som skapar problem, löser den här killen problem, stora som små. Hade en viss rödhårig flicka med flätor (och en kappsäck full med pengar) dykt upp, hade de säkert slagit följe.

Äventyret blir dock dramatiskt. Rektor Reidar vägrar ge ledigt. Bananplockare visar sig vara tjuvar. Och varför vill Ville så gärna hitta en ullpungråtta?

Valarnas hjälte är den första delen i serien om den ovanlige Veterinär Vims och hans ännu ovanligare husdjur Katten Carlos.