Recensioner

”Det är en smått absurd och mycket fantasifull äventyrshistoria berättad med glimten i ögat. Ville och Carlos tar sig an ett uppdrag i Mexiko, från självaste presidenten, där en strand är full av strandade valar, som inte riktigt förstår hur de ska kunna komma tillbaka ut i havet efter att de solat sig. Men Ville vet förstås hur och lyckas naturligtvis hjälpa dem. Det blir ytterligare dramatiskt när pappans tavla, som Ville skänkt till en konsthandlare, stjäls av några bananplockare. Författaren Tanja Matila håller ett högt tempo och intensiteten i berättandet är tät.
De svartvita illustrationerna är konstnärligt och detaljrikt utformade av illustratören Emma Ganslandt.”

Piroska Bakran / BTJ

 

”Berättelsen har ett passande språk för barn och det är spännande samtidigt som den här boken har något nytt. Jag har inte läst någon bok som liknar den här, utan, Veterinär Vims – valarnas hjälte sticker ut i mängden. Man får följa med på en spännande resa och möta intressanta filurer.”

Agnesblogg

 

”Jag gillar boken, och tror detta kan bli en spännande, rolig och fantasifull serie att se fram emot.”

Sofias Bokblogg

”Jättebra bok du skrev!! Min dotter sitter som förtrollad när jag läser för henne <3”  /Pappa Robin på Instagram

”Den där boken är så jäkla bra så att jag köper en till” /Pensionerad barnmorska vid dörrförsäljning

”Jag måste bara tipsa er om denna bok. Jag och barnen har aldrig haft så roligt med att läsa tillsammans, som vi haft med Veterinär Vims. Noah tycker egentligen inte om att läsa, för det kan han redan som han säger. Men det var nästan så att dem slogs om denna bok. Noah läste med sådan inlevelse, jag och Matilda skrattade så att tårarna sprutade. Med honom förstås, för boken är så rolig. Emellanåt har jag också fått läsa men ytterst lite mot vad jag annars brukar få. Bra författare som skriver så att barnen lätt fastnar i boken. Barnen bara älskade denna bok som de tyckte var både rolig och kärleksfull. Sluta aldrig skriv. För barnen skull.” /mamma @lolileonora på Instagram